Vrijdag 25 oktober brachten onze vijfde- en zesdeklassers een bezoek aan een fruitteeltbedrijf .
Volgende workshops werden hen daar aangeboden:
- Workshop 1: Pluk zelf je fruit: tips en tricks en daarna aan de slag!
- Workshop 2: Meten is weten: het suikergehalte, de hardheid en het zetmeelgehalte. Maak kennis met de brixmeter, de penetrometer en de lugoltest.
- Workshop 3: Het smaaklabo: zoet of zuur, rijp of onrijp, hard of zacht. Herken je de verschillende rassen en kun je via je zintuigen bepalen welk fruit rijp is en welk onrijp?
- Workshop 4: Persen vroeger en nu: slaag je erin om een lekker glaasje sap te persen? We vergelijken de handmatige pers van in grootmoeders tijd met de hydraulische pers.
- Workshop 5: Bewaren en verwerken: hoe komt het dat je in juni nog zo’n lekkere, verse appel kan eten die nota bene niet uit het buitenland komt?
Het was een lange rit met de wagen , maar het was absoluut de moeite waard !